11. epizoda: Kněz Jako správný Ital je Emanuele i dobrý katolík, který má rád svého pana faráře. A tak mu Emanuele uvařil tyto italské lahůdky - pravou parmskou šunku, Vitello tonnato (telecí s tuňákovou omáčkou), cannelloni se špenátem a ricotou a pro děti… S01E11 06. 12. 2009
10. epizoda: Italské rychlovky Emanuele uvařil pár rychlovek: Bucatini all’ amatriciana Do omáčky na makarony "all´amatriciana" se dává slanina, které se říká guanciale. Není uzená, jen sušená. Můžete použít i jinou slaninu. Podstatné je, aby pustila tuk a ten se propojil s chutí rajčat.… S01E10 04. 12. 2009
9. epizoda: Kachna V kachní epizodě Emanuele uvařil: Gnocchi Quattro Formaggi Oblíbené bramborové nočky (v Itálii čteme „ňoky“) se dělají po celé Itálii. Ovšem Italové umějí i noky ze semoliny nebo dýně. Znamenité nočky můžete ochutnat v Lombardii a přitom je připravují docela… S01E09 27. 11. 2009
8. epizoda: Bolognese Osmá epizoda patří bolognese: Lingue di gatto Vanilkové nebe! Dozlatova vypečený, vanilkou vonící dezert podáváme ke kakau, čokoládové pěně, zmrzlině nebo dezertnímu vínu (Vin Santo). Lasagne alla Bolognese Kdo by neznal schody do nebe v podobě italských lasagní? Do základní… S01E08 20. 11. 2009
7. epizoda: Kuře Pro sedmý díl zvolil Emanuele téma kuře: Faraona Tady se na ni téměř zapomnělo, a přitom její chuť i barva masa zdaleka předčí to všudypřítomné kuřecí. Pečená perlička vzdáleně připomíná bažantí pečínku. Chutná jako takové „divoké kuře“. Pollo dei mattonaia… S01E07 13. 11. 2009
6. epizoda: Levné a dobré maso Emanuele si pro šestý díl vybral téma levné a dobré maso a po italsku uvařil tyto známé jídla: Dršťková polévka Hovězí oháňka Guláš Domácí jablečný koláč S01E06 06. 11. 2009
5. epizoda: Dýně a zvěřina Pro pátou epizodu si Emanuele vybral téma dýně a zvěřina a uvařil toto ... Dolce di mele alla valdostana Sladká jablka Valdostana voní podzimem a nostalgií. Jablka v něm nepadají daleko od stromů v oblasti Valda Osta v kraji u… S01E05 25. 10. 2009
4. epizoda: Mořské plody Ve čtvrté epizodě Emanuele uvařil ... Linguine gamberi e zucchine Krevety s pastou Gratin di patate e zucchine Zapečené brambory s cuketou a černými olivami dělají na talíři skvělé garde rybám. Chuť pečených černých oliv se vám vryje do paměti… S01E04 18. 10. 2009
3. epizoda: Těstoviny Domácí těstoviny Bývávalo v Itálii zvykem, že si v každé domácnosti vyráběli těstoviny sami. Ovšem čerstvé domácí z těch nejlepších surovin na talíři jsou skvělým zážitkem. V dnešní době jsme sice zvyklí vybírat těstoviny v regálech obchodů. Ale což takhle… S01E03 11. 10. 2009
1. epizoda: Rajčata INSALATA CAPRESE Typický italský salát. FOCACCIA Italský chléb. SCALOPPINI DI MANZO ALLA PIZZAIOLLA Hovězí plátky podle pizzaře. BRUSCHETTA Topinka. SUGO POMODORO Omáčka z rajčat. SORBETTO SGROPPINO Sorbet. S01E01 27. 09. 2009