Reklama

Září 2024: Nejzajímavější nové seriály

Foto: TMDB

Září 2024 je tady, škola začala, ale seriálové diváky zajímá hlavně, co nového najdou na streamovacích sítích. I tentokrát máte z čeho vybírat, byť zajímavých premiér není tolik jako v jiných měsících. Aspoň vám to dává šanci dohnat letošní novinky, které jste předtím nestihli.

Reklama

Září 2024 na Disney+

Nejmladší diváky na Disney+ potěší Lego Pixar: Kostkohrátky (premiéra 4. 9.). Každý díl má jen pár minut, díky čemuž ho vaše děti/vnuci/mladší sourozenci zhlédnou za chvíli. Navíc se na scénu vrací oblíbené postavy z filmů od Disneyho a Pixaru, jako je například rybička Nemo, závodní auto Blesk McQueen či odvážná princezna Merida.

U animáků a Lego na Disney+ ještě chvíli zůstaneme. Svět Star Wars, tedy Hvězdných válek dlouhodobě patří k nejúspěšnějším. Nově se k řadě animovaných děl přidá Lego Star Wars: Přestavba galaxie (13. 9.). Hlavní hrdina objeví artefakt, který má sílu změnit celou galaxii. Fanoušky původní trilogie potěší návrat Marka Hamilla v roli Lukea Skywalkera. Akčních dobrodružství mezi hvězdami není nikdy dost, tak doufejme, že nová výprava do předaleké galaxie nezklame.

Z jednoho populárního světa, Hvězdných válek, přejdeme do jiného, jímž je Marvel. MCU přece jen zřídka točí díla z pohledu záporáků. Když nepočítáme Lokiho, tento nepoměr se pokusí napravit čarodějka Agatha v seriálu Agatha za vším schovaná (18. 9.). Jde o spin-off seriálu WandaVision, takže kdo ho doposud neviděl, měl by to napravit. Roli Agathy si zopakovala známá komediální herečka Kathryn Hahn. Její hrdinka usiluje o to znovu získat své schopnosti, v čemž jí pomáhá záhadný mladík. Zůstává otázkou, nakolik propojený seriál je se zbytkem MCU či zda stojí z větší části samostatně.

MAX

Dřívější HBO často sází na minisérie se slavnými herci. Ani v září nevybočí ze zajetých kolejí díky superhrdinské novince The Penguin (19. 9.). Pro připomenutí, jde o záporáka Tučňáka, který už dlouhá léta ve městě Gotham zatápí Batmanovi a usiluje o získání co největší moci. Konkrétně v seriálu vystupuje verze postavy, kterou ve filmu The Batman v roce 2022 ztvárnil Colin Farrell. Příběh je zasazený do doby po událostech filmu a minisérie má celkem osm dílů.

Reklama

Netflix

Ani Netflix se nenechal zahanbit a představil novou minisérii s hvězdným obsazením. Šestidílné drama Svatba roku (5. 9.) se točí kolem nálezu mrtvého těla několik hodin před svatbou. Dosavadní hodnocení vyznívají pozitivně a nejednoho diváka zaujmou jména hlavních představitelů, jimiž jsou Nicole Kidman, Dakota Fanning či Liev Schreiber.

Milovníci severské mytologie nechť zpozorní a zhlédnou seriál Zkáza bohů (19. 9.). Kromě lákavé tematiky a příběhu o boji a pomstě zaujme i jméno jednoho z režisérů. Je jím Zack Snyder, který natočil více akčních pecek, jako je 300: Bitva u Thermopyl či Strážci – Watchmen. Po srpnové novince Kaos, která pro změnu dala prostor upravené verzi řeckých bohů, se nám severští bijci a božstva tentokrát představí v animované podobě.

Do třetice všeho dobrého si na své přijdou romantické duše, které se zároveň chtějí zasmát. Vztah i vtip nabídne Tohle nikdo nechce (26. 9.) o rozvíjejícím se poutu mezi rabínem a agnostičkou. Má romance mezi lidmi s tak rozdílným světonázorem šanci na úspěch? To nám na sklonku září ukážou Kristen Bell a Adam Brody.

Jak vidíte, září dominují Disney+ a Netflix. Dáte některému z nových seriálů šanci anebo se spolehnete na již vyzkoušené kousky?

Reklama

Reklama
Reklama
Zavřít reklamu