Reklama

Září 2024: Nejzajímavější nové filmy

Foto: TMDB

Září 2024 je tady, éru letních blockbusterů máme za sebou a na předvánoční pecky si ještě nějaký ten pátek počkáme. Navzdory tomu září tohoto roku přece jenom v kinech i na streamovacích sítích nabízí pár slibných novinek.

Reklama

Září 2024 v kinech

Jednou z nejočekávanějších novinek nejenom září, nýbrž celého roku je Beetlejuice Beetlejuice (premiéra 5. 9.). Diváci po pokračování toužili více než 30 let, již od doby uveřejnění prvního dílu v roce 1988. A konečně se dočkali! Svou roli v komediálně hororovém snímku si zopakoval Michael Keaton jako titulní Beetlejuice i Winona Ryder. Režie se znovu ujal Tim Burton. Platí, že originál je pouze jeden, ale podle dosavadních reakcí diváků to vypadá, že pokračování nezklamalo, byť svému předchůdci se nevyrovná.

Beetlejuice Beetlejuice je komediální horor, což v praxi znamená, že diváky nejenom napíná, nýbrž i rozesmívá. Zato čistě na hororovou notičku hraje Nepřivolávej nic zlého (12. 9.). Mnoho diváků zaujme jméno představitele hlavní role – je jím James McAvoy, který v minulosti zazářil například už v hororu Rozpolcený. Tentokrát hraje lékaře Paddyho, jehož přátelé ho navštíví a zjišťují, že možná právě udělali největší chybu svého života. Podařených atmosférických hororů o psychopatických hrdinech není nikdy dost. Doufejme, že se k nim zařadí i Nepřivolávej nic zlého.

Na závěr si v této kategorii zasluhují zmínku dva české snímky. Jeden díky jménu režiséra, který v minulosti místní publikum opakovaně potěšil, druhý zásluhou poutavého nástinu děje. Bohdan Sláma natočil rodinné drama Konec světa (19. 9.) o nemocném chlapci Tondovi, který zůstává před okupací roku 1968 doma s dědečkem, zatímco zbytek jeho rodiny je v Paříži.

Druhým kouskem je fantasy drama Amerikánka (26. 9.), o jehož příběhu toho zatím příliš mnoho není známé, ale v hlavní roli stejně jako v případě Konce světa vystupuje dítě, tentokrát dívka. Oba snímky mají potenciál oslovit publikum, uvidíme, jestli se jim podaří ho naplnit.

Reklama

Streamovací sítě

Streamovací sítě sází jednu novinku za druhou a doufají, že některá z nich diváky uchvátí. V září na sebe největší pozornost poutají dvě odlišná díla.

Adaptace Young Adult fantasy a sci-fi románů typu Hunger Games mají nejlepší léta za sebou, ale své publikum nacházejí i v současnosti. Nově štěstí zkusí sci-fi snímek Oškliví (na Netflixu od 13. 9.) podle knižního bestselleru Scotta Westerfelda. Děj se odehrává v dystopickém světě, kde jsou nastavené povinné standardy krásy zahrnující plastické operace. Kdo se jim nepodrobí, vede těžký život.

Ještě lákavější pro mnohé bude akční komedie Wolfs (na Apple TV+ od 27. 9.). Dvojice Brad Pitt a George Clooney je nucená spolupracovat, aby utajila zločin. Pokud mají mít šanci uspět, rozhodně se nudit nebudou. A diváci snad spolu s nimi. Pohodových a zároveň napínavých „buddy“ filmů není nikdy dost. Režijně se za film postavil Jon Watts, který má se směsicí akce, humoru a napětí zkušenost. Natočil zejména tři filmy o Spider-Manovi v titulní roli s Tomem Hollandem.

Reklama
Reklama
Reklama
Zavřít reklamu