Reklama

Vědomostní soutěže: Kde můžete vyhrát peníze?

Foto: TMDB

Vědomostní soutěže jsou stálicí televize. Kanály je vysílají desítky let. Důvodů jejich popularity je více – napětí, nečekané konce… a samozřejmě příslib výhry. Ačkoliv některé populární vědomostní soutěže již neexistují (například Chcete být milionářem?), do jiných se stále můžete přihlásit a zkusit své štěstí. Které soutěže aktuálně přijímají přihlášky?

Reklama

Vědomostní soutěže nejsou jen pro mladý

Na rozdíl od filmu Tahle země není pro starý či soutěží Miss nekladou vědomostní soutěže na účastníky věkový limit. Můžete se přihlásit, ať už je vám 18 let anebo 78. Všechno je to o tom, co máte v hlavě a jak vám přeje štěstěna.

Stálicí České televize je pořad AZ-kvíz. Poprvé ho vysílali již v roce 1997, letos v lednu tedy oslavil 27. narozeniny. Soutěžící zde stojí proti sobě. AZ-kvíz má tři kola. Z prvních dvou vždy vyjde jeden vítěz. Dva nejlepší soutěžící se utkají ve finále, a kdo zvítězí, odchází k bankomatu. Zde již hraje roli pouze náhoda a štěstí.

Kolik mohou soutěžící vyhrát? Záleží, na jaké náhodné políčko bankomatu kliknou. Nejnižší výhra v soutěži byla pouhých 1100 korun, nejvyšší z roku 2014 činila 27 tisíc korun. Zpravidla se nicméně výhra pohybuje mezi 2000 až 10 tisíci korunami. Přihlašovací formulář naleznete zde. Doba čekání může být až tři roky a AZ-kvíz všechny díly natáčí v Brně.

U České televize ještě chvíli zůstaneme. Pokud dobře znáte Českou republiku a Evropu, můžete zkusit štěstí v soutěži Kde domov můj? Evropa vysílané od roku 2016. Proti sobě soutěží tři lidé, z nichž jeden v prvním kole vypadne. Do finále se může dostat jen jeden a odpovídá na pět otázek o vzrůstající hodnotě 1000 až 10 tisíc korun.

Reklama

Kolik mohou soutěžící vyhrát? Maximálně 42 tisíc korun. Po skončení finále a ne/zodpovězení pěti otázek si mohou vybrat možnost získanou částku zdvojnásobit a odpovědět na otázku navíc. Jestliže ale odpověď nevědí, přijdou o všechny nahrané peníze. Přihlašovací formulář je zde a soutěž se točí v Praze.

Pojďme na lov!

O soutěži Na lovu jsme již psali. Nova ji vysílá od roku 2021, jde tedy o relativně nový pořad. Čtyři soutěžící stojí proti jednomu lovci. Soutěž má tři kola, v prvním si soutěžící nahraje peníze, ty následně v druhém kole hájí před lovcem a ve finále společně se zbylými hráči se snaží nahrát více bodů než lovec.

Kolik mohou soutěžící vyhrát? Lovec vždy soutěžícím nabízí v druhém kole tři částky, o něž mohou soutěžit. Výše částky, kterou si úspěšní soutěžící ve finále po porážce lovce rozdělí, tak závisí na tom, o kolik peněz hráli v předchozím kole. Obecně však výhra pro jednoho soutěžícího činí v průměru 20 až 40 tisíc korun. Přihlásit se můžete zde. Na lovu se točí v Praze.

Speciální odnoží této soutěže je Superlov vysílaný od roku 2023. Role se v jeho případě obrací a jeden soutěžící stojí proti dvěma až pěti lovcům. To záleží na tom, o jak vysokou částku nahranou v úvodním kole chce soutěžit a s jak velkým časovým náskokem.

Reklama

Kolik mohou soutěžící vyhrát? Maximální možná výhra je jeden milion korun! Prozatím se ji povedlo získat dvěma soutěžícím. Častější jsou výhry v rámci desetitisíců či statisíců. V jednom díle se vystřídá více soutěžících a přihlásit se je možné zde. Superlov vzniká v Bratislavě.

Na lovu

Sledujte Na lovu online

Voyo Sledovat online

TIP: Získejte Voyo na 7 dní zdarma, návod na registraci zde.

Superlov

Sledujte Superlov online

Reklama
Voyo Sledovat online

TIP: Získejte Voyo na 7 dní zdarma, návod na registraci zde.

Reklama
Reklama
Zavřít reklamu