Reklama

Říjen 2024: Nejzajímavější nové seriály

Foto: TMDB

Říjen 2024 zajímavých novinek přinese méně, ale pár slibných kousků přesto najdeme. Od animovaného dobrodružství pro milovníky počítačových her až po hollywoodskou komedii a dusivý thriller, opět jde o rozmanitý výběr.

Reklama

Říjen 2024 na Apple TV+

Apple TV+ se specializuje na hořké komedie a dramata ze života, někdy s nádechem mysteriózna. Do druhé kategorie spadá desetidílná novinka Before (premiéra 25. 10.). Billy Crystal si vystřihl psychiatra Eliho, který po sebevraždě své manželky potká zvláštního chlapce. Skoro to vypadá, jako kdyby hoch věděl něco o Eliho minulosti.

Hrátky s psychikou postav a tajemná atmosféra, to často bývá receptem na úspěch. Uvidíme, jestli thriller Before uspěje. Minimálně účast Billyho Crystala by mohla diváky přilákat.

Disney+

Díky Disney+ se vydáme do minulosti v seriálu Rivalové (18. 10.). Seriál vychází z předlohy spisovatelky Jilly Cooperové. Vrací se do roku 1986, kdy proti sobě v neexistujícím hrabství Rutshire bojují dva muži. Jeden z nich je bývalý politik a sukničkář, druhý jeho soused a kontrolor televizní franšízy. Podobné utkání soupeřivých sousedů nemůže dopadnout dobře. Dá se čekat, že hrdinové budou trpět, ale diváci si to užijí.

Ačkoliv seriál produkčně zastínily Spojené státy, hlavní role připadly známým britským tvářím, jako je Aidan Turner (Cena za lidskost, Hobit) či David Tennant (Pán času, Jessica Jones). Dobrá zpráva je, že pokud si seriál oblíbíte, na další epizody nebudete muset dlouho čekat. Oproti tradičnímu postupnému uveřejňování Disney+ všechny epizody vypustí v jeden den.

Reklama

Max

Bývalé HBO se vydá do světa, který tvůrci seriálu The Franchise (6. 10.) dobře znají. Jde o Hollywood, továrnu na sny, kde vznikají nové filmy i seriály. Hrdinové této komedie si nemyslí, že Hollywood je země zaslíbená. Snaží se natočit superhrdinský film, ale do cesty se jim staví tolik překážek, že ani Superman by si s nimi neporadil. Zde ještě více než jindy platí, že utrpení postav vyváží smích diváků. Seriál si své publikum najde, už díky slavným tvářím v obsazení, mezi nimiž nechybí Richard E. Grant či Daniel Brühl.

Netflix

Neuplyne měsíc, aby se na Netflixu neobjevil alespoň jeden slibný animák. Říjen 2024 přinese návrat nejslavnější dobrodružky a archeoložky všech dob – Lary Croft! Seriál navazuje na videoherní sérii, odehrává se po jejích událostech. Lara již tedy zažila nejedno dobrodružství, ale nové na ni čeká, když vyrazí na doposud neprozkoumané území.

Hlas titulní postavě animáku Tomb Raider: The Legend of Lara Croft (10. 10.) propůjčila talentovaná anglická herečka Hayley Atwell. Jestli se vyvede příběh, půjde o napínavou podívanou, jakých na Netflixu i jinde stále není dost. Minimálně fanoušci her s Larou Croft by si tuto seriálovou novinku neměli nechat utéct.

Prime Video

Opakovaný vtip přestává být vtipem, říká se. Sitcom Kancl z prostředí papírenské firmy, jíž šéfuje nesnesitelný šéf, vznikl již ve více variantách. Širšímu publiku je známější ta americká v čele se Stevem Carrellem, ačkoliv sitcom původně natočili v Británii.

Reklama

Nyní si svou verzi vystřihla i Austrálie. S tím rozdílem, že místo muže bude pracovníkům velet šéfka v podání Felicity Ward. Uvidíme, jestli humorné mockumentary (fiktivní dokument) The Office: Australia (18. 10.) bude mít šarm a vtipné postavy svých předchůdců.

Reklama
Reklama
Zavřít reklamu