Reklama

Červenec 2024: Nejzajímavější nové filmy

Foto: TMDB

Červenec 2024 je obdobím velkých letních bijáků a filmových festivalů. Kdo tak chce zhlédnout zajímavé nové snímky, má z čeho vybírat.

Reklama

Červenec 2024 v kinech

Vydařenou klasiku v napínavém filmovém podání předkládá Hrabě Monte Christo (premiéra 4. 7.). Ačkoliv film trvá téměř tři hodiny, nudit se u něj nebudete. Obsahuje nejeden akční okamžik a Pierre Niney v titulní roli nezklamal.

Dramatické filmy se občas urodí i v českých končinách. Příkladem je Zápisník alkoholičky (11. 7.) o mladé matce, která bojuje se závislostí na alkoholu. Film nabídl pořádně šťavnatou roli Tereze Rambě a pracuje s tématem, které dokáže zaujmout. Na komediální notičku oproti tomu hraje film Zahradníkův rok (18. 7.) s Oldřichem Kaiserem. Zahradník se postaví novému majiteli zámku a vypukne mezi nimi souboj. Příběh vychází z tvorby Karla Čapka, díky čemuž se můžeme těšit na nejeden podařený dějový zvrat.

Známé hollywoodské tváře vystupují v romantické komedii Vezmi mě na Měsíc (11. 7.). Příběh se odehrává v době přistání na Měsíci. Retro atmosféra a dvojice Scarlett Johansson a Channing Tatum zajistí, že film si své publikum určitě najde.

V Hollywoodu zůstaneme díky dvěma akčním peckám. Hrdinové filmu Twisters (18. 7.) se utkají s ničivými tornády. Ještě daleko očekávanější a největší hitovkou měsíce je Deadpool & Wolverine (25. 7.), v němž Deadpool a Wolverine spojí síly, aby porazili společného nepřítele. Hugh Jackman si zopakoval svou slavnou roli a dá se čekat, že slovní přestřelky mezi touto podařenou dvojicí nebudou mít chybu.

Reklama

Na své si závěrem přijdou i rodiny s dětmi díky v pořadí již čtvrtému dílu série Já, padouch 4 (4. 7.). Pokud jste tak doposud váhali, na jaký film vaše ratolesti vzít jako odměnu za vysvědčení, již nemusíte. Dalším pokračováním od 18. 7. je V hlavě 2, v níž živoucí emoce v hlavě dospívající Riley opět způsobí pořádnou paseku!

Streamovací sítě

Nabídka na streamovacích sítích není tak bohatá jako v kinech, ale dva slibné kousky se najdou.Descendants: The Rise of Red (na Disney+ od 12. 7.) by mohl být zajímavý fantasy muzikál. Točí se kolem dvou dívek, které cestují časem, aby zabránily katastrofě. Nejde o obyčejné slečny, jedna z nich je dcerou Srdcové královny a druhá dcerou Popelky.

Pokračováním akční rodinné komedie Můj kámoš špión z roku 2020 je My Spy: The Eternal City (Prime Video, 18. 7.). Dave Bautista, známý ze Strážců galaxie, a mladičká Chloe Coleman si zopakovali své role špióna a jeho kamarádky. Tentokrát budou stát proti teroristům a opět by mohlo jít o podívanou kombinující napětí a humor, na kterou se nemusíte bát vyrazit s celou rodinou.

Reklama
Reklama
Reklama
Zavřít reklamu